Az Orbán-kormány üveghidat akar építeni Sátoraljaújhelyen, de közben a kórház csecsemő- és gyermekosztályán orvoshiány miatt szünetel az ellátás

2018. február 23., 20:55

Szerző:

Bár Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára nemrég még azt ünnepelte, hogy hogy az elmúlt években felére csökkent az országból elvándorló orvosok száma, ékesszóló cáfolatául pénteken a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház honlapján megjelent egy közlemény, amely szerint az egészségügyi intézmény csecsemő- és gyermekosztályán orvos- és ápolóhiány miatt szünetel a betegellátás. A közlemény szövege így hangzik:

„Kedves Betegek, kedves Szülők!  

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Intézményünk Csecsemő és gyermekosztályán, valamint a gyermekszakrendelésen a betegellátás 2018. február 23. 8:00 órától, személyi feltételek hiánya miatt határozatlan ideig szünetel.

Az EMMI Országos Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkár (határozatszám: 9935-2/2018/EÜIG) a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházat jelölte ki a a betegek ellátására és erről az OMSZ szervezetét is értesítette.

Fotó: Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház Facebook-oldala

A háziorvosi szolgálatokat a kórház vezetése e-mailben tájékoztatta.

A Szülészeti- Nőgyógyászati osztályon az újszülöttek ellátása és felügyelete a Sátoraljaújhely városi házi gyermekszakorvos kollégák által folyamatosan biztosított!

Ettől az időponttól a vidéki gyermekbetegeket napközben, illetve ügyeleti időben is, szakellátásra a Miskolc Megyei Kórház gyermekszakrendeléseire, gyermeksürgősségi osztályára, vagy az ehhez tartozó fekvőbeteg osztályokra kell irányítani.

A Sátoraljaújhelyi és Sárospataki csecsemő és gyermekbetegeket ügyeleti időben a városi összevont háziorvosi ügyeletekre kell irányítani, itt kerül sor vagy ellátásukra, vagy továbbküldésükre.

A Kórház Vezetősége”

Ez az a Sátoraljaújhely egyébként, ahol tavaly február 28-i Magyar Közlöny tanúsága zerint az Orbán-kormány 2,5 milliárd forintból megépítené a világ leghosszabb, 700 méteres üveghídját, hogy a helyi kalandpark, a sí- és a bobpálya mellett legyen még többet vonzzanak a városba az évi 227 ezer turistánál. Az elképzelés Lázár János kancelláriaminiszternek is tetszett. Gratulálunk.

(A 444 nyomán)

20:12

A kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, és önkéntesen csökkentették az áraikat - mondta a Facebook-oldalára feltöltött videóban Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden.

17:30

A kedvező időjárásnak köszönhetően idén sok strand korábban nyit, mint az előző években. Május elsején már egészen sok strand látogatható lesz, a hétvégén pedig még több helyen csobbanhatunk.