Az MTVA cáfolja, hogy filmet forgat az őszödi beszédről

A közmédia közleményben reagált cikkünkre.

2021. április 13., 08:47

Szerző:

A közlemény azt írja: "A közmédia jelenleg semmilyen játék- vagy dokumentumfilmet nem forgat, és ilyen szerződése sincs egyetlen produkciós céggel sem. Ha lesz ilyen, szólunk!"

Ahogy lapunk is megírta, zajlik a forgatása annak a játékfilmnek, amely Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök őszödi beszéd néven elhíresült szónoklatáról, annak utóéletéről és így közvetlenül a 2006 őszén kirobbant utcai eseményekről, például a tévészékház elleni ostromról szól.

A várhatóan A hazugság ára címmel közönség elé kerülő filmet még a 2022-es választások előtt be akarják mutatni, amelyben a Media1 információi szerint a közmédia egyik volt szerkesztő munkatársa is szerepel. Az MTVA egyik volt szerkesztője Facebook-oldalán szelfis bejegyzéseket osztott meg, rendőr ruhába öltözve. A fotókhoz a volt kolléga „az éjszakai tévéostrom reloaded” kommentárt fűzte. Az egyik hozzászóló ezután megkérdezte tőle, hogy viseltek-e azonosítószámot, mire azt írta, nem, mert ezzel is korhűek akartak lenni.

Az eseményről a 168.hu is fotókat készített a helyszínen:

A Magyar Televízió volt Szabadság-téri, budapesti székházánál díszletek, például a tévészékház ostromakor az MTV épületében dolgozó Baló György műsorvezető kiégett autója és egy vízágyú is arra utalnak, hogy jelenleg is zajlik a forgatás.