Az MTI beszámolt, hogy ma tüntetés lesz, csak azt nem írták le, mi ellen

A Ferencvárosba tervezett kínai Fudan Egyetem miatt szerveztek tüntetést. Az egyetem a becslések szerint 440 milliárd forinttal adósítaná el Magyarországot.

2021. június 5., 11:54

Szerző:

Demonstrációt tartanak szombat délután 16 és 18 óra között Budapesten az Andrássy út-József Attila utca-Széchenyi István tér-Akadémia utca-Kossuth Lajos tér útvonalon, ezért jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani a környéken – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Az állami hírügynökség ezután szemlézte a közleményt, leírta a legfontosabb  tudnivalókat,

arra viszont nagyon vigyáztak, hogy véletlenül se írják le, hogy a Ferencvárosba tervezett kínai Fudan Egyetem miatt szerveztek tüntetést,

szúrta ki a Telex

Mint ismert, a jelenlegi tervek szerint Ferencvárosban, részben a magyar diákok számára tervezett Diákváros helyén épülhet fel a Fudan kampusza, és a 440 milliárd forintosra becsült projekt jelentős része kínai hitelből valósulna meg, hogy aztán elsősorban külföldi hallgatók elitegyeteme lehessen.

A projekt egyik érdekessége, hogy még a kormánypárti szavazók majdnem egyharmada is elutasítja a kampusszal kapcsolatos terveket. Az ellenzéki összefogás szavazói pedig egyértelműen ellenzik a kampusz megépülését, túlnyomó többségük, 89 százalékuk nyilatkozta ezt.

A Fudan elleni demonstrációt a Szikra Mozgalom képviselőjelöltje, Jámbor András hirdette meg, az eseményen pedig többek mellett felszólal majd Baranyi Krisztina és Karácsony Gergely is.

(Kiemelt kép: A Fudan egyetem építésének tervezett helyszíne Budapest kilencedik kerületében, 2021. április 23-án. Fotó: AFP | Kisbenedek Attila)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.