Az MSZP egyelőre nem hátrál ki Tóth Csaba mögül

A Párbeszéd mellett a Jobbik és a DK is megvonta tőle a támogatást.

2021. szeptember 25., 22:08

Szerző:

Az MSZP nem lépteti vissza a korrupciós ügybe keveredett politikusát, Tóth Csabát az ellenzéki előválasztástól – legalábbis erre lehet következtetni abból a válaszból, amelyet a párt küldött az RTL Híradó megkeresésére.

A szocialista politikusról a napokban derült ki, hogy 2012-ben Zalaegerszegen létrehoztak egy alapítványt, majd 2013-ban megvettek egy gyártelepet a XXII. kerületi Gyár utcában. A lap részletesen leír egy bonyolult üzleti konstrukciót, amelyben Tóth Csaba és több olyan személy cége is szerepet kap, akiket a szocialista képviselő bizalmi embereinek tartanak és közülük többen Zuglóban is fontos szerephez jutottak az elmúlt években.

Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt és a mögötte álló Párbeszéd éppen ennek a  folyamatnak a nyomán jutott arra a döntésre, hogy megvonja támogatását Tóth Csaba zuglói képviselőjelölttől. 

Tóth ellenfele az előválasztáson a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom által támogatott Hadházy Ákos.

(Kiemelt képünk: Tóth Csaba magyar politikus, MSZP-s országgyűlési képviselő interjút ad a 168.hu-nak 2021. szeptember 8-án. Fotó: Karancsi Rudolf / 168.hu)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.