Az MSZP kiemelt pénzügyi támogatást, a DK fizetésrendezést ígér a mentősöknek

Több pénzt ígértek az ellenzéki pártok a mentősöknek és a mentésügynek május 10-én, a mentők napja alkalmából. A kormány és Kásler Miklós miniszter is megköszönte a munkájukat.

2021. május 10., 16:28

Szerző:

Az MSZP a mentésügy kiemelt pénzügyi támogatására, a Demokratikus Koalíció (DK) pedig a mentősök fizetésének rendezésére tett ígéretet a mentők napja alkalmából. A szocialisták jelezték: kiállnak az egészségügyi dolgozók, köztük a mentősök mellett is. Hozzátették:

ezért kezdeményezi az MSZP előválasztási programjában egy hatékony egészségügyi ellátórendszer létrehozását, amelyben kiemelt pénzügyi támogatást kap a mentésügy és a sürgősségi ellátás.

László Imre, a DK egészségügyi szakpolitikusa, a XI. kerület polgármestere pedig közleményében azt írta, a „Dobrev-kormány azonnal rendezni fogja a mentősök fizetését”. Szerinte az elmúlt 11 évben a kormány nem becsülte meg a mentősöket, a kórházi dolgozókat és a háziorvosokat sem. „Sőt most, a világjárvány idején is karba tett kézzel nézik végig, hogy sokszor napi 12 órákat dolgoznak végig anyagi megbecsülés nélkül” – jegyezte meg.

A mentők napja alkalmából egyébként Kásrler Miklós erőforrás-miniszter videoüzenetben köszöntötte a 8500 mentődolgozót, és kifejtette: a járvány kezdete óta az Országos Mentőszolgálat fennállásának legnagyobb kihívása és erőpróbája alatt áll. Kásler azt is mondta, hogy a kormány kiemelt feladatának tekinti a mentődolgozó kollégák megbecsülését és a munkakörülmények javítását. Külön köszöntötte a mentősöket a kormány is: 

 (Kiemelt kép: MTI | Mónus Márton)

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.