Az FKF hőse életeket mentett

Hatalmas dicséretet kapott Kollár István, az FKF gépjárművezetője.

2024. augusztus 30., 12:39

Szerző:

Kollár István valószínűleg erről álmodott kisfiú korában is, hogy felnőtt korában egy hatalmas kukásautót fog vezetni.  Az FKF budapesti köztisztasági üzemének gépjárművezetője 2024. augusztus 17-én szombaton a XX. kerületben végzett hőséglocsolást, amikor a Nagysándor József utcán haladva, a Baross utcai kereszteződésnél egy lángoló személyautóra lett figyelmes.

István a rendelkezésére álló eszközök segítségével azonnal megkezdte a személyautó oltását, melyhez felhasználta a locsolóautó tűzre irányított szórófejeit is. Ezzel sikerült a lángokat megfékeznie és a nagyértékű járműben keletkezett tüzet eloltania.

Kollégánk már előző este is tanúbizonyságát adta lélekjelenlétének. Ugyancsak a XX. kerületben egy személyautó vezetőjén segített, aki - feltételezhetően a nagy hőségtől - rosszul lett a volánnál.

Kollár István itt sem tétlenkedett, hívta a mentőket, illetve azok kiérkezéséig pedig figyelt a rosszul lett járművezetőre.

A vezess.hu is beszámolt róla. Azt írták, egy autósnak egyszerre volt a legszerencsétlenebb és a legszerencsésebb napja Budapesten: olvasónk beszámolja szerint az autója motortere lángra kapott, de hamar érkezett a felmentősereg.

„Szombaton történt és csak egy fotóm van, mert jött a buszom. Az autó motortere lángra kapott, de pont érkezett egy utat locsoló teherautó és segített neki eloltani a tüzet. Ők biztosan örültek aznap az FKF-es járműnek.”

A kukásautó vezetőjét Karácsony Gergely is megdicsérte és megköszönte, hogy vigyáz a budapestiekre.

 

 

(Kiemelt képünk forrása: FKF Facebook oldala)