Eső várható, de előbukkan a nap is

Az északkeleti megyékben. A csapadék nagyrészt eső lehet, de lesz egy kis havas eső is, a hegyekben pedig hó.

2023. április 8., 06:41

Szerző:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton délutánig túlnyomóan borult lesz az ég, ekkortól azonban az északkeleti megyékben már érdemben csökkenhet a felhőzet, és kisüthet a nap. Főként a Dunántúlon és a középső tájakon többfelé várható ismétlődő jelleggel csapadék. Ez döntően eső lehet, de kezdetben helyenként havas esőre, főleg a magasabb részeken havazásra is számítani lehet. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 6 és 11 fok között várható. Késő estére jobbára -1 és +6 fok közé hűl le a levegő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és +4 fok között valószínű, de északkeleten ennél fokkal is hidegebb lehet, és  ezen a területen hajnalra köd, rétegfelhőzet is képződhet.

Lassan, de enyhül az idő, szűnik a csapadék. Vasárnaptól már egyre jobban szakadozik a felhőzet, így hétfőn már a napsütés lesz a túlsúlyban, és ekkor már csapadéknak is kicsi az esélye. A maximumok ugyan emelkednek, ám éjszaka gyenge fagy, talajmenti fagy továbbra is előfordulhat.

(Kiemelt képünk illusztráció: A pécsi Szent Imre-templom ködben 2019. december 8-án. Fotó: MTI/Sóki Tamás)

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.