Az eső helyett nem várhatunk még havat a héten

Esős csütörtök, szeles péntek után visszatérnek a fagyok, szombat reggel -10 fok is lehet.

2021. december 1., 10:23

Szerző:

Hidegfront hoz lehűlést a hét utolsó napjaira, előtte azonban még egy esős nappal kell szembenéznünk. Csütörtökön országszerte borús, esős időben lesz részünk, néhol nagy mennyiségű csapadék várható. Az ország középső tájain és délnyugaton helyenként 40 mm eső is leeshet 24 óra alatt – írja szerdai jelentésében az Időkép

Szerdán kezdetben az északkeleti országrészben lehetnek naposabb időszakok, máshol borongós időre készülhetünk. Majd délután délnyugat felől egyre nagyobb területen süt ki a nap és északon, északkeleten lesz felhős az idő, ahol gyenge eső kialakulhat. 

Csütörtökön sokfelé számíthatunk esőre, a Dunántúl déli részén kiadósabb mennyiségű csapadék hullhat. Az eső csak a legmagasabb csúcsainkon válthat havas esőbe, hóba. Hajnalban 3-8, délután 5-12 fokot mérhetünk.

Pénteken egyre többfelé süthet ki a nap, de keleten, délkeleten tartósabban felhős maradhat az idő, itt a nap első felében helyenként kisebb eső, havas eső, délután záporok, hózáporok előfordulhatnak. Hajnalban -3, +4, napközben 2-6 fok várható.

Szombaton felhős-napos időre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Hajnalban erős fagyok jöhetnek, -11, -3 fok között alakulhatnak a minimumok, délután 1-5 fok valószínű. Vasárnap felhős időre van kilátás, eső, havas eső, hó több helyen előfordulhat. Délután -1, +8 fok között alakulhatnak a maximumok – olvashatjuk az Időkép oldalán. 

 

(Kiemelt képünk illusztráció: 2019.05.21. Kína - Borult esős idő. Fotó: Alvin Leopold / Unsplash)