Az Emmi-államtitkár szerint az igazán fontos dolgok nem Brüsszelben vagy New Yorkban, hanem például Jászjákóhalmán történnek

2018. február 22., 19:09

Szerző:

Felújított óvodát avatott ma, azaz 44 nappal a választás előtt Novák Katalin, Emmi-államtitkár Jászjákóhalmán. Az avatás után az MTI-nek telefonon elmondta: az igazán fontos dolgok mindig helyben történnek, nem pedig New Yorkban, Brüsszelben és nem is Budapesten.

Hozzátette: ha az adott település vezetői fontosnak tartják az építkezést, a jövőbe való befektetést, akkor a helyi közösségnek az élete is sokkal jobb lesz és

a helyi gyerekek jövője is biztosított lesz.

Erről szólnak az óvoda-, illetve a bölcsődeépítések országszerte – jegyezte meg.

Az államtitkár szólt arról, hogy a magyar kormány 2010 óta folyamatosan építkezik: közösségi terek, kulturális intézmények létesültek, újultak meg, tanuszodák, tantermek, tornatermek épülnek országszerte. Mint mondta:

Európa egyes helyein templomokat rombolnak le, ehhez képest a magyar kormány templomokat épít és újít fel.

Országosan a magyar kormány a fejlesztési forrásokból több mint 100 milliárd forintot fordít bölcsőde- és óvodafejlesztésre, a férőhelyek bővítésére - mondta az államtitkár.

Novák Katalin arról is beszámolt, hogy az óvodai férőhelyek száma több mint kilencezerrel, az óvodapedagógusok száma pedig ezerkettőszázzal nőtt 2010 óta.

Novák Katalin arról viszont egy árva szó erejéig sem számolt be, hogy a magyarok lényegében mindezt pont annak az Európai Uniónak köszönhetik, ahol templomokat rombolnak le.

Azt szeretnénk, ha Magyarország minden településén ilyen jó körülmények között tudnának nevelkedni a gyermekek, az otthonukban és a köznevelési intézményekben is  zárta gondoltait Novák Katalin. 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.