Az Andrássy úti Kogart ház is Mészáros Lőrincé lett

Régóta árulták a Kogart házat. Egy kínai vállalkozó állítólag csak 3 milliárd forintot akart érte adni, de jött Mészáros Lőrinc és rádobott még kettőt.  

2021. május 14., 06:48

Szerző:

Ötmilliárd forintért cserélt gazdád - azaz megközelítőleg 14 millió euróért - a Kogart ház. Az egyik legjelentősebb magángyűjteménynek - Kovács Gábor kollekciójának - is helyet adó épületről az Mfor értesülései szerint a közelmúltban született megállapodás a neves műgyűjtő-üzletember és Mészáros Lőrinc között.

A lap információját megerősítette a Mészáros-csoport kommunikációs vezetője is. A vásárló mellett az eladó, Kovács Gábor is azt válaszolta, hogy valóban megegyeznek, de ennél többet nem kívánt mondani az ügyletről.

Az Mfor úgy tudja, hogy az Andrássy úti kiállító helynek átalakított villát piaci hírek szerint régóta el akarta adni Kovács Gábor. Jelentkező is volt rá, nem is egy. A legesélyesebb egy kínai vevőjelölt volt, ám a pletykák szerint ő csak 3 milliárd forint körüli összeget adott volna az épületért, de üzletet azon az áron nem kötötték meg.

Mészáros Lőrincnek és a NER-nek egyébként elég sok ingatlan került a birtokába az Andrássy úton és ezeket előszeretettel adják el egymás között is. 

(Kiemelt kép: A Kogart ház, a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány eklektikus-neoreneszánsz stílusú műemlék épülete volt, amely a művészet és a gasztronómia háza az Andrássy út 112. sz. alatt. MTVA/Bizományosi: Lehotka László)