Az amerikai nagykövet még lát egy apró esélyt CEU-ügyben

2018. október 25., 17:33

Szerző:

CEU vezetőinek bejelentése után közleményt adott ki az ügyben az Egyesült Államok nagykövetsége Eszerint David B. Cornstein nagykövet kijelentette, hogy

„a CEU prioritás az USA kormánya számára, és elsöprő kétpárti támogatást élvez az Egyesült Államokban. Megértem a CEU álláspontját – a hosszantartó bizonytalanság nem fenntartható állapot egy oktatási intézmény esetében.  Azonban még mindig lehetséges megoldást találni. Még mindig van egy apró esély arra, hogy az ügy rendeződjék, de gyorsan kell cselekedni. Mindkét féllel együtt dolgozom azon, hogy folytatódjanak a tárgyalások, és elfogadható megoldást találjunk december 1-e előtt."

A nagykövet már korábban is többször egyértelmű jelét adta, hogy az őt küldő kormánynak fontos a CEU. Például hivatalba lépése után első útja a CEU-ra vezetett, ahol később előadást is tartott. Ebben kijelentette: legfontosabb feladatának azt tartja, hogy elérje, a CEU maradhasson Budapesten.

 

 

12:02

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.