Az Állami Számvevőszék feljelentette a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot

2019. január 31., 19:09

Szerző:

„A Magyar Kétfarkú Kutya Pártnál az elszámoltathatóság hiányának következményeként az ÁSZ a vonatkozó törvényi előírás alapján kezdeményezte a Magyar Államkincstárnál a párt költségvetési támogatásának felfüggesztését, továbbá az MKKP ellenőrzése során feltárt tényeket, körülményeket az ÁSZ a vonatkozó törvényi felhatalmazás alapján továbbítja a hatáskörrel rendelkező hatóságnak (ügyészség) a szükséges eljárások lefolytatása, intézkedések megtétele érdekében”

– szerepel abban a közleményben, amely csütörtökön jelent meg a volt fideszes képviselő, Domokos László vezette Állami Számvevőszék honlapján. A kétfarkúakat az állításuk szerint azért büntetik, mert öt nap helyett csak nyolc nap alatt tudták leadni a 176 430 oldalas elszámolásukat a a jelölő szervezetként nekik járó költségvetési támogatásról. Az MKKP jelöltenként 1-1 millió forintot – összesen 39 milliót –, országos lista állításáért pedig 150 milliót kapott. Az ÁSZ-t az utóbbi sorsa érdekelte.

Fotó: Merész Márton

„Szóval öt nap alatt kellett irdatlan mennyiségű dokumentumot összeszednünk nyár közepén, amikor épp mindenki nyaralt – például a pénzügyesünk. Ment a szkennelés meg a szükséges listák, fájlok összeírása, nyomtatása, aláírása non-stop,

mire elkezdtük feltölteni a szükséges anyagokat, lezárta a rendszer a feltöltési lehetőséget, így a szükséges doksikból hármat sikerült feltölteni határidőre, mert tizenegykor kezdtem a feltöltést, sajnos éjfélkor lezárt a rendszer. Egy szerintem nagyon udvarias levelet írtunk, együttműködési igényünket kifejezve, hogy ugyan adjanak már két napot, nyissák meg a felületet, hogy fel tudjuk tölteni, amit kértek, de sajnos ebbéli kérésünket elutasították.

Nem baj, feladjuk nekik postán tértivevénnyel, hátha az jó lesz. Nem lett jó, visszaküldtek minden papírt és a CD-t is, amire a feltöltendő anyagokat kiírtuk nekik” – meséli erről a honlapján a párt. Nemrég a párt Facebook-oldalán is megjelent egy poszt, amely szerint még szerencse, hogy megszokták a pénztelenséget.

Az Állami Számvevőszék a Fidesz-KDNP-nél minden rendben talált, az ellenzéki pártokra azonban két kézzel szórja a büntetést, amiről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.