Autó vontatta lakókocsival ütközött egy vonat, leállt a vasúti közlekedés a dél-balatoni vonalon

Baleset miatt szünetel a vonatközlekedés a dél-balatoni vonalon Szabadisóstó és Siófok között.

2021. augusztus 15., 19:46

Szerző:

Autó vontatta lakókocsival ütközött egy vonat Szabadifürdőnél vasárnap délután, a baleset miatt szünetel a vonatközlekedés a dél-balatoni vonalon Szabadisóstó és Siófok között – közölte a Mávinform az MTI-vel. A Budapestről 16:35-kor Keszthelyre induló Balaton IC a Szabadifürdő megállóhelyen lévő vasúti átjáróban egy autó által vontatott lakókocsival ütközött össze. A Mávinform tájékoztatása szerint a baleset idején a fény- és félsorompó rendben működött. A helyszínelés ideje alatt – várhatóan 21 óráig – Szabadisóstó és Siófok között szünetel a vasúti közlekedés.

A vasúttársaság pótlóbuszok indítását szervezi, de a dél-balatoni vonalon jelentősen hosszabb eljutási időre kell számítani vasárnap este. Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek megerősítette: anyagi káros baleset történt a szabadisóstói vasúti átjárónál, az ütközésben nem sérült meg senki.

 

 

 (Kiemelt képünk illusztráció: MTVA/Bizományosi | Róka László)

Tegnap 20:54

A Magyar Biztosítók Szövetsége szerint a szervezetek mintegy egymilliárd forintot fizettek ki vagy tartalékoltak kárkifizetésekre májusban, a hagyományos viharszezon első hónapjában, a társaságokhoz több mint 12 ezer bejelentés érkezett.

Vészesen közeledik a Karácsony Gergely főpolgármester által meghirdetett Budapesti Lakógyűlés nevű akcióban a szavazás határideje, de még mindig nem fejeződött be a szavazókódokat tartalmazó 1,4 millió levél terjesztése – írja a Telex.