Autó vontatta lakókocsival ütközött egy vonat, leállt a vasúti közlekedés a dél-balatoni vonalon

Baleset miatt szünetel a vonatközlekedés a dél-balatoni vonalon Szabadisóstó és Siófok között.

2021. augusztus 15., 19:46

Szerző:

Autó vontatta lakókocsival ütközött egy vonat Szabadifürdőnél vasárnap délután, a baleset miatt szünetel a vonatközlekedés a dél-balatoni vonalon Szabadisóstó és Siófok között – közölte a Mávinform az MTI-vel. A Budapestről 16:35-kor Keszthelyre induló Balaton IC a Szabadifürdő megállóhelyen lévő vasúti átjáróban egy autó által vontatott lakókocsival ütközött össze. A Mávinform tájékoztatása szerint a baleset idején a fény- és félsorompó rendben működött. A helyszínelés ideje alatt – várhatóan 21 óráig – Szabadisóstó és Siófok között szünetel a vasúti közlekedés.

A vasúttársaság pótlóbuszok indítását szervezi, de a dél-balatoni vonalon jelentősen hosszabb eljutási időre kell számítani vasárnap este. Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek megerősítette: anyagi káros baleset történt a szabadisóstói vasúti átjárónál, az ütközésben nem sérült meg senki.

 

 

 (Kiemelt képünk illusztráció: MTVA/Bizományosi | Róka László)

Nemzetközi partnerei kemény bírálatot fogalmaztak meg a magyar miniszterelnökkel szemben, mivel nyugati szövetségesei szerint Orbán Viktor magyar kormányfő a „békemisszióját”  összemosta az épp betöltött soros elnökséggel. Ennek egyik bizonyítékául azt hozták fel, hogy Orbán a közösségi médiában az elnökségi logót is használta a „békemissziós" fotókon. Ennek azonban vége, az EU soros elnökségi logója már nem szerepel Donald Trump korábbi amerikai elnökkel folytatott találkozóról pénteken megosztott fényképeken.

Korábban bejelentették, hogy eltűnt, majd egész éjszaka keresték azt a férfit, akinek a holttestét végül hajnalban sikerült kiemelniük a kutatócsapatoknak a Balaton vizéből.