Augusztusban újabb magyar autópálya érheti el az országhatárt

Ha időre elkészül az M30-as autópálya Miskolc és Tornyosnémeti közötti szakasza. Összesen mintegy 200 milliárd forintból korszerűsítik a vidéki úthálózatot.

2021. február 16., 07:52

Szerző:

Még az idén infrastrukturális fejlesztések sora indulhat el a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. és a Magyar Közút beruházásában – értesült a Világgazdaság.

Megkezdődhet Esztergom gyorsforgalmi bekötése, folytathatják az M4-es autóutat, és a hazai intermodális csomópontok fejlesztése is felgyorsulhat.

Összesen mintegy 200 milliárd forintból tervezi korszerűsíteni a vidéki úthálózatot a kormány, így az alsórendű utak sem maradnak ki a szórásból.

Átadóból sem lesz hiány az idén: ha időre elkészül, az M30-as autópálya Miskolc és Tornyosnémeti közötti szakaszával augusztusban újabb magyar autópálya érheti el az országhatárt.

Folytatódhat a Budapest–Balaton kerékpárút építése is. Amint az uniós közbeszerzési értesítőből (TED) kiderült, mintegy 3,7 milliárd forintból épülhet meg a Székesfehérvár és a 710. sz. főút közötti kerékpárút, a Tordas–Velence közötti szakasz pedig 2 milliárdba kerül majd – írja a gazdasági portál.

(Kiemelt kép: Az épülő M30-as autópálya nyomvonala Halmaj határában 2019. szeptember 12-én. Fotó: MTI | Vajda János)