Átfogó ellenőrzés az M3-as autópályán

Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak. 

2021. szeptember 19., 10:12

Szerző:

Átfogó közlekedésrendészeti ellenőrzést hajtott végre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködő hatóságaival az M3-as autópálya megyei szakaszán 2021. szeptember 16-án. A szabolcsi rendőrök a közlekedőket a Mohos pihenőhelyre terelték ki, ahol ellenőrizték a járművezetők és utasaik okmányait, a passzív biztonsági eszközök használatát, valamint a járművek műszaki állapotát is, írja a police.hu Külföldiek esetében a magyarországi tartózkodás jogszerűségét is vizsgálták.

A rendőrök munkáját segítették a Polgárőség munkatársai is, akik speciális berendezéssel felszerelt gépkocsijukkal ellenőrizték a járműveket, amely hatósági jelzésük alapján képes kiszűrni a körözési rendszerben szereplő, illetve a forgalomból kivont gépkocsikat. Az ellenőrzésben részt vettek a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., a Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal, a Magyar Közút Nzrt. Úthálózatvédelmi Osztály, és a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai, írja a police.hu

A rendőrök kisebb súlyú közlekedési szabálysértés elkövetése miatt 4 esetben figyelmeztetést alkalmaztak, 13 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, és egy fővel szemben szabálysértési feljelentést tettek. Passzív biztonsági eszköz használatának elmulasztása miatt 39 esetben közigazgatási hatósági bírságot szabtak ki.

 

(Kiemelt kép illusztráció:Szabadbattyán, 2021. augusztus 15. Rendőri helyszínelés az M7-es autópályán Szabadbattyán közelében, ahol árokba borult egy autóbusz 2021. augusztus 15-én hajnalban. A balesetben legalább nyolcan meghaltak. MTI/Mihádák Zoltán)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.