Árverésre bocsájtják a Lánchíd kandelábereit

A befolyt összeget jótékonysági célokra fordítják. 

2023. július 6., 12:13

Szerző:

A Lánchíd 14 fel nem újítható kandeláberét jótékonysági árverésre bocsájtják. A befolyt összeget Budapest kárpátaljai testvérvárosának, Beregszásznak ajánlják fel, „a helyi kórház és különösen a frontról hazatérők rehabilitációját szolgáló fejlesztések támogatására” – írja Facebook bejegyzésében Karácsony Gergely. 

Hozzátette: „ezek a műtárgyak továbbra is hidat képezhetnek majd: hidat az anyaországi és a kárpátaljai magyarok, magyarok és ukránok között”.

Budapest főpolgármestere szerint a Lánchíd felújítása menetrend szerint zajlik, örökségvédelmi szakértők bevonásával megújulnak a híd kandeláberei is. Néhányat ezek közül nem sikerült megmenteni, de ezek jelenlegi formájukban is jelentős értéket képviselnek, ezek képezik az árverés tárgyát. 

Bár a kommentek jelentős része gratulál a főváros kezdeményezéséhez, többen megjegyzik, hogy a befolyt összeget Budapest javára, akár budapesti kórházak fejlesztésére is fordíthatnák. 

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: Karácsony Gergely Facebook oldala)

 

 

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.