Ételallergiások kedvében jár jövőre az online árfigyelő

Bővül az árfigyelésre beállított termékek köre, hamarosan nyílt titok lesz, hol kapható a legolcsóbb laktózmentes túró vagy gluténmentes tészta.

2023. december 4., 18:43

Szerző:

Tizennyolc termékkörrel bővülhet és 2024-ben is folytatódik az online árfigyelő rendszer – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium. Új termékkörként bekerülhetnek az árfigyelőbe az ételallergiások által leggyakrabban fogyasztott termékek, valamint két újabb húsfajta is. A kormányzati honlapon társadalmi egyeztetésre közzétett javaslatot bárki véleményezheti.

A javasolt 18 újabb termékkör meghatározásakor kiemelt szempontként érvényesült, hogy az ételérzékenységgel rendelkezők által fogyasztott termékekről is információt nyújtson a rendszer amellett, hogy tovább bővíti a megfigyelt termékek körét. Ennek eredményeképpen az online árfigyelő a jövőben a marha és kacsahússal, valamint olyan laktóz- és gluténmentes termékekkel egészülhet ki, mint például a laktózmentes túró, laktózmentes trappista sajt, laktózmentes kefír vagy a gluténmentes kenyér és gluténmentes tészta.

A javaslat hamarosan elérhetővé válik a kormányzati portálon.

(Kiemelt kép: https://arfigyelo.gvh.hu/)