Megütött az áram egy vonaton ugráló gyereket Berettyóújfaluban

A gyerekek lekésték a vonatjukat, ezért a tiltó táblák ellenére bementek az üzemi területre és felmásztak a teherkocsik tetejére és azon ugráltak. Az egyik 15 éves fiatalt megütötte az áram, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

2024. augusztus 21., 16:54

Szerző:

Felmászott egy tehervonat tetejére egy 15 éves fiú vasárnap a berettyóújfalui vasútállomáson, ahol megütötte az áram – számolt be a Hajdú Online. A gyerek életveszélyes égési sérüléseket szenvedett.

A lap megkereste a MÁV sajtóosztályát, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy augusztus 18-án négy fiatal lekéste a vonatát, majd a tiltó táblák ellenére üzemi területre léptek és hiába figyelmeztetett tábla az áramütés veszélyére is, felmásztak a teherkocsik tetejére és azokról ugráltak.

Az egyik 15 éves fiú az ugrálás közben olyan közel került a felsővezetékhez, hogy áramütés érte és lezuhant a vagon tetejéről. Társai értesítették a mentőket, akik életveszélyes sérülésekkel előbb a berettyóújfalui Gróf Tisza István-kórházba szállították.

A Gróf Tisza István-kórházba fenntartója a Debreceni Egyetem, az M. Tóth Ildikó Sajtóközponttól a lap azt a tájékoztatást kapta, a fiút még vasárnap este átszállították a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjába. Balázs Mária, a Borsod vármegyei kórház szóvivője a Haonnal azt közölte, hogy az intézmény munkatársai mindent megtettek a beteg gyógyulása érdekében, és a gondos, alapos kivizsgálást, illetve a magas szakmai színvonalú ellátást követően más intézményben folytatják a kezelését.

Tavaly is meghalt egy csaknem azonos korú fiú, akit a vonat tetején ütött meg az áram

Az egri rendező pályaudvaron álló tehervagonra mászott fel még január 9-én két fiatal. Egyikük enyhébb áramütést szenvedett, a 14 éves Károly azonban életveszélyes állapotba került, testének 80%-án megégett. A kisfiút a tűzoltóknak létrán kellett lehozniuk a vagon tetejéről. A fiatalok állítólag egy felnőtt, 50 éves férfi társaságában jártak a pályaudvaron, eredetileg bulizni indultak – írta meg a Ripost.

Károlyt a Bethesda Gyermekkórházba szállították, ahol többtagú orvoscsapat küzdött az életéért.

Akkor a kórház felhívást tett közzé:

„Soha, soha ne másszatok vonatra! Újabb megégett fiatal életéért küzdünk hatalmas erőfeszítéssel égésintenzív osztályunkon. Küzdünk, mert ez a hivatásunk. Ezen kívül hivatásunk, hogy belekiáltsuk a világba: a magasfeszültség érintés nélkül is áthúzhat” 

Hiába küzdöttek azonban az orvosok, Károly szervezete februárban feladta a harcot. 

(Fotó: 168.hu | Merész Márton)

Tegnap 17:35

Gyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt és az Ökumenikus Segélyszervezet az árvíz elleni védekezés támogatására, így is hozzá lehet járulni az árvízvédelemhez.