Marad a szeptemberi meleg

Továbbra is egy hatalmas kiterjedésű anticiklon alakítja a kontinens legnagyobb részének időjárását, eközben Európa peremterületein is csak gyenge ciklonokat és frontjaikat figyelhetjük meg.

2023. szeptember 8., 19:46

Szerző:

Ennek eredményeképpen érdemi csapadékról szinte sehonnan sem érkezik jelentés, döntően napos, derült idő a jellemző. A magasnyomás nyugati peremén - Nyugat-Európában - kánikula van, Dél-Angliában 30, 32, Franciaországban 30, 35 fok között alakulnak a csúcsértékek, de másutt is a sokévi átlagnak megfelelő vagy néhány fokkal a fölöttiek a maximumok.

Szombat estig a Kárpát-medence időjárásában nem várható változás.

A szombat éjfélig várható előrejelzés szerint az ország területén többnyire derült vagy felhőtlen idő várható gyenge vagy mérsékelt széllel. Hajnalban foltokban sekély köd képződhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, a hidegre érzékeny helyeken ennél hidegebb, míg belvárosokban és vízpartokon enyhébb lehet a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 26 és 31 fok között várható.

(Kiemelt kép: egy sirály repül naplemente idején a nyugat-franciaországi Deauville-ben 2023. szeptember 7-én. Fotó: LOIC VENANCE / AFP)