Antall József fia nem tűri az olimpiaellenes lájkolást

Nem ajánlatos olimpiaellenes lájkokat osztogatnia az Antall József Tudásközpont munkatársainak. Antall Péter, az egykori miniszterelnök fia, az intézmény vezetője nyilvános posztban azt írta, aki ellenzi a budapesti nyári játékok ötletét, annak szívesen aláírja a kilépőpapírjait.

2017. január 19., 12:12

Indokláskánt lényegében azt fűzte hozzá, hogy az ilyen megnyilvánulások miatt kevesebb pénz jöhet a Miniszterelnökségtől.

A TASZ szólásszabadságprogram-vezetője a Klubrádió Esti gyors című műsorában ezzel kapcsolatban azt mondta, egy alapítványi vezető nem korlátozhatja munkatársainak politikai véleménynyilvánítását.

Dojcsák Dalma hozzátette, ráadásul különösen egy olyan kérdésben nem teheti meg, amely nem is kapcsolódik az alapítványi tevékenységhez. Az, hogy az alapítvány finanszírozása a kormányhoz köthető, nem elegendő a szólásszabadság korlátozására.

Az olimpia elleni aláírásgyűjtést a Momentum Mozgalom csütörtök reggel indította el. Kérdésük úgy szól: „Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát?” Ahhoz, hogy népszavazást lehessen kiírni, 138 ezer budapesti aláírást kell összegyűjteniük harminc nap alatt.

A Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 vármegyéből 19 kézbesítő adott át petíciót a vállalat vezérigazgatójának, amelyben érdemi tárgyalást, elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek; a benyújtott petíciót a Magyar Posta vezérigazgatója átvette – közölte a Postás Szakszervezet csütörtökön.