Amerikai ejtőernyős katonák szenvedtek balesetet a Bakonyban

A katonák hétfőn hajtottak végre ejtőernyős ugrást. A manőverben 15 katona sérült meg, kettőt kórházban ápolnak.

2021. május 15., 11:00

Szerző:

Több mentőautót és mentőhelikoptert is látott a Veol egyik olvasója a héten a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtér környékén. A Veszprém megyei hírportál utánajárt az eseményeknek. Ezt a tájékoztatást kapták a Honvédelmi Minisztérium Kommunikációs Osztályától:

„Az MH Pápa Bázisrepülőtér környékén látott mentőautók és a mentőhelikopter a hétfőn éjszaka végrehajtott amerikai ejtőernyős ugrások sérültjeit szállították kórházakba. Összesen 15 amerikai katona szorult egészségügyi ellátásra, közülük ketten még mindig kórházban vannak. A sérültek között nincsenek magyar katonák.”

(Kiemelt képünk illusztráció: honvedelem.hu)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.