Alternatív díjat hoztak létre Bálint gazdának a XVI. kerületiek

2019. február 17., 12:24

Szerző:

Alternatív díszpolgári díjat hoztak létre Bálint Györgynek a XVI.kerületi lakosok - írja a Népszava. 

A döntés azután született, hogy többszöri jelölés után szerdán a XVI. kerületi képviselőtestület fideszes többsége újra elkaszálta Bálint György kertészmérnök, Bálint gazda díszpolgárságát – írta Facebook-oldalán ifj. Mizsei László kerületi LMP-s képviselő, aki a pártfegyelemnek tudja be a döntést.

A képviselő ezt arra alapozza, hogy korábban több ezer kerületi lakos aláírásával is megerősítette, szeretné, ha az önkormányzat idén Bálint Györgynek adná át a Kerület díszpolgára címet.

A kertvárosban élőket mélységesen felháborította a döntés és elhatározták, maguk alapítanak olyan díjat, amelyet minden évben a szerintük arra legérdemesebb kerületi lakos fog megkapni. A kitüntető cím jelöltjeire ezen a Facebook-oldalon lehet szavazni.

Idén egyetlen jelöltre, az évtizedek óta a kerületben élő Bálint gazdára várják a voksokat március 12-éig az alapítók – adta hírül Nemes Gábor, a DK szakpolitikusa, aki a civil szerveződés élére állt.

 

 

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

12:02

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.