Telex: volt államtitkár-helyettest vádolnak 2,2 milliárdos hűtlen kezeléssel

Polt Péter sokáig titkolta, kit érint a kormányból a 2,2 milliárdos hűtlen kezeléssel kapcsolatos vádemelés. A Telex kiderítette, kiről is van szó.

2023. február 22., 20:26

Szerző:

Bár Polt Péter korábban hivatalos kérdésre sem árulta el, kit érint az a kormánytisztviselő elleni vádemelés, amely 2,2 milliárd forintos hűtlen kezelésről szól, a Telex azt írta, a Székesfehérvári Törvényszék irataiból kiderült, a Fejér Vármegyei Főügyészség dr. N. J. ügyében emelt korábban vádat.

A monogram a lap szerint Nagy Jánost, az Agrárminisztérium földügyekért felelős, volt helyettes államtitkárát takarja.

Nagyot egy másik korrupciós ügy miatt 2020 végén leváltották és őrizetbe is vették már, a mostani vádirat szerint Nagy utasítására a minisztérium 2019 elején több ügyvédi irodával, és egy céggel megbízási szerződéseket kötött 2,2 milliárd forint értékben. A megbízási szerződésekben szereplő feladatokra azonban az Agrárminisztériumnak valójában semmi szüksége nem volt, így felmerült a hűtlen kezelés tényállása.

Nagy egyes kapcsolatai önkormányzatokat is megkárosítottak összesen 24 millió forinttal, mivel a vádirat szerint olyan adatvédelmi feladatokra kötöttek velük szerződést, amiket már térítés fejében mások elláttak náluk.

Korábbi ügyében Nagy Jánost a Telex szerint hári őrizetbe helyezték, és közokirat-hamisítás, valamint vesztegetés elfogadásának bűnéért 5,2 millió forint pénzbüntetésre ítélték. A lap kereste Nagy jogi képviselőjét is, akinek irodája azonban a cikk megjelenéséig nem adott választ a megkeresésre.

(Kiemelt kép: Nagy János volt helyettes államtitkár. Fotó: Illés Szabolcs polgármester, Facebook)

A Buda környéki régióban a meglévő közlekedési lehetőségek fejlesztése és az újak teremtése is fontos – jelentette ki Menczer Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője szombaton Budakeszin, a dél-budai agglomerációs elektromos autóbuszok beszerzése és a töltőinfrastruktúra kiépítésének lezárása alkalmából tartott sajtótájékoztatón.