Állami pénzt kapott a Rogán-utód birtokán álló panzió, ami nem is a birtok tulajdona

Szentgyörgyvölgyi Péter gyerekkori barátja azért építkezett Szentgyörgyvölgyi birtokára, mert neki nem volt földje.

2021. október 4., 09:41

Szerző:

A Kisfaludy-program támogatásában részesült az a vendégház, amely Szentgyörgyvölgyi Péter bakonybéli birtokán áll, de az nem az övé – írta a 24.hu

Szentgyörgyvölgyi Péter Belváros-Lipótváros polgármestere, aki Rogán Antal után, 2014-ben vette át a kerületet. A fideszes polgármester egy körülbelül 30 hektárnyi földet vásárolt a Bakonyban, annak pénzügyi fedezete viszont kibogozhatatlan a vagyonnyilatkozataiból. A portál helyi forrásokra hivatkozva írta, hogy a Galagonyás vendégház körül érdemes keresni a fideszes politikus földjeit. Ez azért érdekes, mert Szentgyörgyvölgyi Péternek vagyonnyilatkozata szerint nincs panziója, és nincs is bevétele ilyen forrásból. A panzió ugyan nincs Szentgyörgyvölgyi nevén, de az ő területén áll. A vendégház egy bakonybéli ember,  N. T. tulajodna. 

A Galagonyás vendégház a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy-programjának 2020-as támogatási listája szerint négymillió forintnyi állami támogatást kapott. A vendégház sehol sincs meghirdetve, csak Facebook-oldala van. A portál elérte N. T.-t telefonon, aki elmondta, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter gyerekkori barátja. Kifejtette, hogy azért építkezett Szentgyörgyvölgyi birtokára, mert neki nem volt földje. A politikusnak viszont igen, még pedig jó sok, ezt a helyzetet földbérléssel oldották meg. A tulajdonos közöte, hogy hirdetni azért nem hirdeti különösebben a vendégházat a különböző szálláshely-oldalakon, mert korábban voltak rossz tapasztalatai egyes csapatokkal, és most már a vendégek nagy része visszatérő, vagy olyan, akinek az ismerőse ajánlotta.

(Kiemelt kép: Galagonyás vendégház forrás: Galagonyás vendégház/Facebook)

A korábbi városarculati és fesztiválszervező cégekből lett Budapest Brand vezetője, elmondta az atv.hu-nak, hogy az idén a főváros nem rendez karácsonyi vásárt, mert már nincs elég idő a rendezvény előkészítésére.