Megtiltanák az éjszakai alkoholárusítást Budapesten

Pikó András, józsefvárosi polgármester után Erzsébetváros polgármestere, Niedermüller Péter is beszüntetné a nemzeti dohányboltokban este 10 után az alkohol árusítását.  

2023. október 12., 17:57

Szerző:

„Úgy gondoljuk, hogy további szabályozásra van szükség a közterületeken történő alkoholfogyasztás visszaszorítása érdekében, ezért fogjuk kezdeményezni kerületi szinten, illetve polgármestertársaimmal és az országgyűlési képviselőkkel közösen, hogy a dohányboltokra is ugyanolyan szabályok vonatkozzanak, mint minden más üzletre” – írta Niedermüller Péter a Facebook-oldalán.

Megjegyezte, hogy a közterületi alkoholfogyasztás országszerte, így Budapesten is rengeteg problémát okoz. Éppen ezért alkotnak az önkormányzatok, többek között Erzsébetváros is olyan szabályokat, amelyek megtiltják az üzleteknek, hogy 22 óra után szeszes italt áruljanak.

A probléma azonban Niedermüller Péter polgármester szerint az, hogy a dohányboltok működését nem szabályozza a kormány.

A közelmúltban hasonló szándékkal írt a kormánynak Pikó András is. Sajnálattal vette tudomásul, hogy a józsefvárosi önkormányzat felterjesztését elutasították mondván: a helyi képviselő-testület szeszesital árusítását szabályozó rendelete terjedjen ki a nemzeti dohányboltokra is – számolt be a nepszava.hu.

„A válaszlevél cinikus, hiszen miközben természetesnek tartja, hogy a nemzeti dohányboltok a helyi rendeletek felett állnak, a működésük miatti közbiztonsági problémákat hatékony rendőrségi fellépés híján az önkormányzatra tolja. Felháborító, hogy a józsefvárosiak közbiztonságánál előrébb való a trafikos csókosok profitja és a kormány megint magára hagyja egy általa generált probléma kezelésében az önkormányzatokat” – írta Pikó András.

(Kiemelt kép: nemzeti dohánybolt a Kálvin téri aluljáróban. Forrás: wikipedia.org)