Alapos fertőtlenítést javasol a nyitás előtt a vendéglátósoknak a Nébih

A fertőtlenítőszeres takarítás mellett az edényeket is át kell mosni, a raktárkészletet is selejtezni kell – javasolja a hatóság.

2021. április 21., 13:16

Szerző:

Élelmiszerbiztonsági, élelmiszer-higiéniai ajánlásokkal segíti a nyitásra készülő vendéglátóhelyek működtetését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A hivatal közleményében kiemelte, hogy nyitás előtt mind az üzemi, mind a vendégforgalmi helyiségekben fertőtlenítőszeres takarításra van szükség, és az edényeket is át kell mosni. A raktárkészletet szükség esetén selejtezni kell, és az önellenőrzési rendszert is ajánlott felülvizsgálni. Ételt csak kifogástalan állapotú létesítményben, felkészült személyzettel lehet készíteni – tették hozzá.     

A Nébih hangsúlyozta, hogy a védelmi intézkedéseket az üzemeltetőnek kell betartatnia, de közös érdek, hogy a szabályokat ne szegje meg senki, mert úgy kitolódhat a visszatérés a normál működési rendhez. A koronavírus továbbra is fertőz, ezért a járvány elleni védekezésre változatlanul figyelni kell – hívták fel a figyelmet.       

Az ajánlások a Nébih-honlap koronavírusról szóló felületén olvashatók.  

(Kiemelt képünk illusztráció: Egy vendéglős felszolgál egy kávézó teraszán a Ráday utcában 2020. május 18-án. Fotó: MTI | Koszticsák Szilárd)

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.