Van akikre nem csak a kánikulában, de hóban-fagyban is számíthatunk

Az időjárási körülményektől független végzik munkájukat. 

2021. december 5., 15:09

Szerző:

A vízirendőrök szombaton egy bajbajutott vitorláshajónak segítettek Balatonföldváron. A vitorlás vezetője akkor kért segítséget, amikor a hajó meghibásodott, és a rajta lévő három férfi nem tudott a partra jutni – derül ki a police.hu közleményéből.

A vízirendőrök gyors reakciójának köszönhetően a hajót sikeresen a partra szállították. Azonban az oldalon kiemelik, hogy a viharjelzés időszaka, illetve a vihar-előrejelzés idén már megszűnt a Balatonnál, így a késő őszi, tél eleji hajós és horgász szezonban különösen figyelnünk kell a vízre merészkedőknek saját, és társaik biztonságára. 

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság a tó öt vízirendészeti rendőrőrsén állandó készenlétben tartja a mentőhajókat,  a bejelentésekre történő gyors reagálás érdekében. Jelenleg is több üzemképes mentőhajójuk vár a bevetésre – olvasható rendőrség hivatalos oldalán. 

 

(Kiemelt képünk illsuztráció: 2017.11.04., Balatonfüred - Kikötő. Fotó: Tom Fejér / Unsplash)

Az idei tél eddigi leghidegebb szakasza jöhet: a jövő hét elején számottevő talajfagy is kialakulhat, és a hideg a növényeket is nyugalomra inti – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön közölt agrometeorológiai elemzésében.