Akár meg is maradhat a hó

A vegyes halmazállapotú csapadék több helyen havazásba válthat, erős széllökések kísérik a napot.

2023. január 30., 08:26

Szerző:

Legalább néhány órára kisüt a nap, azonban délelőtt északnyugat felől növekszik a fátyolfelhőzet, később meg is vastagszik a felhőtakaró, amely este, késő este újra csökkenésnek indul. Délutántól elszórtan fordulhat elő gyenge vegyes csapadék, nyugaton és délen az esőnek, míg északkelet felé haladva a havas esőnek, hónak van nagyobb esélye. Szintén délutántól a délnyugati szél egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul, és megerősödik, helyenként viharos lökések is lehetnek – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejlezése

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 0 és +6 fok között valószínű. Késő estére -1 és +4 fok közé csökken csak a hőmérséklet. 

A hétfő este érkező hidegfronthoz társulva a Kisalföldön, majd később a Dunántúli-középhegység magasabb térszínein az északnyugati szelet kísérő legerősebb lökések várhatóan 70 km/h körül alakulnak. A hétfő esti hózáporokból Szabolcs megyében lepel-~1cm hó összegyűlhet (emellett az Északi-középhegység valamint a Dunazug-hegység magasabb pontjain is kialakulhat ~1-2 cm friss hóréteg).

Kedden egy hidegfront hatására változóan napos-felhős idő várható, a felhőátvonulásokból elszórtan számíthatunk futó záporok, elsősorban a magasabb tájakon hózáporok kialakulására – írja az Időkép. Sokfelé erős, helyenként viharos lesz az észanyugati szél. Enyhébb lesz a hajnal, kora délután pedig 3-9 fokra van kilátás.

(Kiemelt képünk illusztráció: A város fölé ereszkedett felhőtakaró a Hármashatár-hegy óbudai oldaláról fotózva Budapesten 2015. december 23-án. MTI Fotó: Mohai Balázs)

Megszűnik november 4-től a Keszthelyi Kórház szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg osztálya, ugyanakkor a szülészet-nőgyógyászati járóbeteg ellátás, a terhesgondozás és a nőgyógyászati szakellátás változatlanul elérhető lesz.