Tizenöt Budapest környéki településen vízkorlátozás várható

Az első fokú vízkorlátozás alá eső településeken tilos a házi kertek és közparkok locsolása reggel 6 és este 11 óra között, az utak, járdák vízzel történő mosása, az automata öntözőberendezések működtetése, az autók tömlős mosása és az úszómedencék feltöltése.

2023. július 12., 16:10

Szerző:

A DMRV Zrt. a Facebook-oldalán közölte, hogy korlátozzák a vízfogyasztást 15, a fővárosi agglomeráció településein.

Ezek:

Budakalász, Csobánka, Leányfalu, Nagykovácsi, Pilisborosjenő, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Szentendre, Tahitótfalu, valamint Üröm 

– vette észre a felhívást az Időkép.

Az első fokú vízkorlátozás alá eső településeken tilos a házi kertek és közparkok locsolása reggel 6 és este 11 óra között, az utak, járdák vízzel történő mosása, az automata öntözőberendezések működtetése, az autók tömlős mosása és az úszómedencék feltöltése. Elsőfokú vízkorlátozást rendeltek el szerda éjfélig Szentendrén, illetve visszavonásig Pomázon is.

A tájékoztatás szerint nem kizárt, hogy később Leányfalun, Pilisvörösváron, Solymáron, Csobánkán és Pilisszentivánon is elrendelik a korlátozást.

A hőség az előrejelzés szerint szerdán tetőzik, késő délután, este már többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok.

(Kiemelt kép: felfújható kerti medencében hűsíti magát egy férfi a hőségben Rákospalotán 2021. június 19-én. Ezen a napon életbe lépett az országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriasztás. MTI/Máthé Zoltán)

 

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.