Adolf Hitler neve mellé került Toroczkai László neve is

Tömeggyilkosokkal egy listán szerepel a Mi Hazánk pártelnöke.

2021. november 10., 15:22

Szerző:

Az Egyesült Államokban is perelne Toroczkai László, mert olyan nevekkel került egy listára, mint Adolf Hitler vagy Radovan Karadžić. A Mi Hazánk Mozgalom elnöke a Spirit Fm Aktuál című reggeli műsorában közölte, hogy már amerikai jogászokkal egyeztet az ügyben – írja az ATV

A politikus neve egy olyan listán szerepel, ami a Facebooktól szivárgott ki, és négyezer olyan nevet tartalmaz, amik mind tömeggyilkosokhoz, terrorista szervezetekhez tartoznak. Azok a felhasználók, akik a tiltottak listájáról bárki nevét is használja, büntetésben, tiltásban részesülnek.

„Én vagyok az egyetlen a 7,7 milliárd ember közül a Földön, aki hivatalban lévő polgármester vagyok, közfunkciót betöltő ember vagyok és szerepelek a listájukon.

Tehát egyre biztosabb az, hogy a Facebook olyan anyagot kapott – valószínűleg a politikai ellenfeleinktől –, ami ráadásul információkat tartalmazott, és hát mivel erre most már kézzelfogható bizonyítékok vannak a kezemben, most azért teljesen még nem bontanék ki, mert ugye ez egy újabb ügy. Most felmerült annak a lehetősége, hogy emiatt a kiszivárgott lista miatt, a jó hírnév megsértése, rágalmazás ügyében pert indítsak, konkrétan a törlés, a tiltás, a politikai diszkrimináció és a jó hírnév megsértése miatt.”

– fejtette ki a politikus.

A pártelnök 200 ezer követővel rendelkező oldalát törölték, ezért feljelentést is tett. Toroczkai véleménye szerint a „Facebook packázik a magyar törvényszékkel”.

A politikus által benyújtott keresettel szemben a Facebook egy ellenkérelmet nyújtott be, melyet Toroczkai László szerint késve tett meg a cég. A bíróság annak ellenére fogadta be az ellenkérelmet, hogy korábban kibocsátott már egy meghagyást, amely szerint 100 millió forintos kártérítés illeti meg Toroczkait, de most újraéled a per.

(Kiemelt kép: Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke beszédet mond a Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a Kossuth Lajos téren 2020. március 1-jén. A megemlékezést a Mi Hazánk Mozgalom szervezte a Horthy Miklós Társaság, a Trianon Társaság, a Független Kisgazdapárt, a MIÉP, a Betyársereg, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Nemzeti Jogvédelmi Szolgálat képviselői részvételével. Fotó: MTI / Mohai Balázs)

Új és részletes adatsorokat közölt a KSH a nyugdíjakról, és nyugdíjasokról. Ezek szerint nyugdíjban vagy egyéb nyugdíjjellegű ellátásban Magyarországon 2 millió 423 ezer fő részesült 2024 elején, a jogosultak 76%-a korbetöltött öregségi nyugdíjat kapott – írja a statisztikai hivatal alapján a Portfolio.