19:00 - 20:00

Maflás

Csernus Imre műsora

Áder János megdicsérte Karikó Katalint

Szerinte lassan visszavehetjük a "vírustól a kezdeményezést" és újra mi irányíthatunk. 

2021. május 18., 06:50

Szerző:

Az elmúlt hónapokban egy kiváló magyar tudós, Karikó Katalin nevét visszhangozta a világ – mondta Áder János a Magyarország Barátai Alapítvány online konferenciáján - írja az Index.

A köztársasági elnök hozzátette, hogy Karikó Katalinnak és kutatótársainak köszönhetően ma új technológiával készülnek tömegesen az életmentő oltóanyagok. Ehhez kapcsolódva a biokémikuséhoz hasonló kitartást és eltökéltséget kívánt a konferencia résztvevőinek. Hozzátette, hogy az elmúlt bő egy esztendő állandó bizonytalansága után, lassan újra lépéselőnybe kerülhetünk, és visszatérhetünk a korábbi életünkhöz és "visszavehetjük a vírustól a kezdeményezést", mert már vannak eszközök, amivel ez megvalósítható.

"Mert erősebbek a védelmi vonalaink. Már készülni tudunk a távolabbi jövőre. Mert ha minden jól megy, egy éven belül saját oltóanyagunk is lesz" – fűzte hozzá Áder János köztársasági elnök. A magyar oltóanyagról egyébként korábban Müller Cecília is beszámolt, mint mondta a kínai vakcinához hasonló - inaktivált vírus - technológián alapul majd az is.

(Kiemelt kép: MTI | Bruzák Noémi)