A Závecz Research szerint a Fidesz támogatottsága akkora, mint az ellenzéki pártoké összesen

2018. március 20., 19:24

Szerző:

A Závecz Research közölte márciusi pártpreferencia-felmérését. Ebből kiderül, hogy a biztos pártválasztók körében a Fidesz támogatottsága 47 százalék, vagyis majdnem akkora, mint a teljes ellenzéké együttvéve – írja az Index.

A Fidesz 47 százalékát a Jobbik követi 19, majd az MSZP-Párbeszéd 13, a DK 8, az LMP 6, a Momentum 3, az Együtt pedig 1 százalékkal.

A választókorú népesség körében végzett felmérés szerint már más a helyzet. A Fidesz itt 32 százalékon áll, utána közvetlenül 30 százalékon a párt nélküli, bizonytalan szavazók következnek. Itt a Jobbik 14, az MSZP-Párbeszéd 9 százalékon áll, s DK pedig a maga 4 százalékával nem éri el a választási küszöböt.

A Závecz szerint a Fidesz támogatottsága január óta csupán egy százalékot esett, ahogy a DK-é is, míg a Jobbiké 4 százalékot nőtt. Az MSZP-Párbeszéd és az LMP támogatottsága is nőtt egy–egy százalékkal.

 

 

 

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.