A WHO európai vezetője szerint jól megy az oltási kampány

Elismerését fejezte ki Magyarországnak a WHO európai vezetője - emelte ki a HírTV a diplomáciai látogatás eseményei közül Hans Kluge egyik mondatát. 

2021. április 22., 18:12

Szerző:

Elismerését fejezte ki a miniszterelnöknek a járványügyi védekezésért az Egészségügyi Világszervezet európai vezetője a HírTv szerint. Orbán Viktor és Hans Kluge többek között a sikeres magyar oltási kampányról és az újraindításról tárgyalt. A megbeszélésen a felek egyetértettek abban, hogy a gazdaságot és az életet fokozatosan kell újraindítani. Hans Kluge megismételte, hogy szerinte az iskolákat kell a legkésőbb bezárni, és a legelsőként kinyitni.

A Twittere szerint ugyanakkor a WHO európai vezetőjének sűrű napjai vannak: pár napja Szerbiában dicsérte meg a koronavírus elleni védekezést, április 21-én érkezett Magyarországra, ahol meglátogatta az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetet, majd sajtótájékoztatót tartott Szijjártó Péterrel együtt. Itt elmondta, hogy Magyarország élen jár az oltási kampányban, míg az európaiak átlagosan 14%-a kapta meg idáig az első oltását, addig ez Magyarországon már 30% körül van. 

Az igazgató a HírTv-be is elment, ahol hangsúlyozta, hogy a vakcinára életmentő eszközként kell tekinteni.

 

(Kiemelt kép: Hans Kluge és a WHO európai vezetői a magyar kormánnyal tárgyalnak. Forrás: Twitter)