A volt szlovák kormányfő szerint azért fúrta ki a Fidesz a néppárti Bölcsek Tanácsából, mert szlovák

Ez a testület dönt a magyar kormánypárt sorsáról az EPP-ben.

2019. április 5., 09:47

Szerző:

Herman Van Rompuy, Wolfgang Schüssel és Hans-Gert Pöttering mellett a volt szlovák miniszterelnök, Mikulas Dzurinda lett volna a negyedik tag lett volna az Európai Néppárt (EPP) magyarországi helyzetet vizsgáló Bölcsek Tanácsában, de Dzurinda szerint a Fidesz megfúrta - vette észre a politikus Dennik'N-nek adott interjújában a 444.hu. Ez a testület dönt majd arról, hogy az EP-választás után a Néppártban maradhat-e a tagságából felfüggesztett Fidesz.

Az Európai Unió bővítésének 10. évfordulója - Szimpóziu Mikulas Dzurinda
Fotó: Kovács Attila

Az EPP Wilfried Martens nevét viselő háttérintézetét igazgató volt szlovák kormányfő szerint a magyar kormánypárt azzal az indokkal túrta ki, hogy

a Bölcsek Tanácsában nem akarnak szlovákot. 

Hozzátette: nem konkrétan a személyét nem látták megfelelőnek, hanem bárkiét, aki Szlovákia állampolgára. A magyar jogállamiság helyzete szerinte nehéz kérdés, hiszen a Fideszt a magyarok többsége választotta többször is alkotmányozó többséggel az ország élére, majd hatalomra jutva kisajátította a médiát, a politikai teret. Meciar idejéhez hasonlította a mostani Magyarországot, nagyon komor és lesújtó beszámolókat hallott. 

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.