A TEK vitte el a hajléktalanokat összeverő mohácsi rendőröket

Könyörögtem nekik, hogy hagyják abba, fázom, és fáj, amit csinálnak, de heccből tovább vertek – mondta a fiatal járőrök egyik áldozata.

2021. február 23., 11:18

Szerző:

Azonnali hatállyal felfüggesztették a Mohácsi Rendőrkapitányság két járőrét, miután összevertek két mohácsi hajléktalant – írja a Blikk. A rendőröket bilincsben vitték el a kapitányságról a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai.

A fiatal járőrök úgy buktak le, hogy a szolgálati autójuk fedélzeti kamerája élőben közvetítette a pécsi központ részére, ahogy zaklatják és bántalmazzák a két utcán élő férfit. A lapnak az egyik áldozat azt mondta, a rendőrök azért kötöttek belé, mert a nála lévő kés pengéje egy centiméterrel hosszabb a megengedettnél.

„Aztán elkezdték ütni a fejemet és rugdosni a lábamat, később csupa kék-zöld folt lettem. Könyörögtem nekik, hogy hagyják abba, fázom, és fáj, amit csinálnak, de heccből tovább vertek. Az egyik elektromos sokkolóval próbált megbénítani, végül csőre töltötte a pisztolyát, és rám fogta” – mesélte a férfi.

Korábbi ügyeik miatt egy ideje már figyelték a járőröket. A Blikk úgy tudja, a felfüggesztett járőrök szabadlábon védekezhetnek; az egyik megvert hajléktalan viszont börtönbe került, mert nem fizette be korábbi pénzbüntetéseit. A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség egy hasonló ügyben már nyomoz, abban is mohácsi rendőrök a gyanúsítottak.

(Kiemelt képünk illusztráció: 168.hu | Dimény András)

09:14

Az űrkutatás hosszú ideig az állami szektor kiváltsága volt. Az iszonyatosan költséges, hosszadalmas befektetések nem is érték volna meg a magáncégek számára. Ám az űrkutatás relatív olcsósága és a magánvagyonok növekedése miatt egyre több privát szektor jelenik meg az űriparban: sőt, ők azok, akik az innováció oroszlánrészét végzik – a legfrissebb 168 Óra hetilap címlapsztorija.