Már a tavaszi szünetben is ingyen utazhatnak az alsósok

A Kajla-útlevél országszerte 500 helyen használható fel.

2022. április 10., 13:38

Szerző:

Már a tavaszi szünetben is ingyenesen utazhatnak a MÁV-Volán csoport és a GYSEV belföldi járatain április 14. és 19. között azok az alsó tagozatos gyerekek, akik a jegyvásárláskor bemutatják sárga Kajla-útlevelüket és személyazonosításra alkalmas igazolványukat, diákigazolványukat – közölte a MÁV vasárnap az MTI-vel.

A programot 2019 nyarán indították. Kezdetben csak a nyári szünetben használhatták ki a kisiskolások a Kajla-útlevél adta lehetőségeket. Az évek alatt bővült a kedvezményes időszakok köre, először az őszi, tavaly a téli, és most már a tavaszi szünetben is ingyenesen utazhatnak az alsó tagozatosok. A közlemény szerint tavaly mintegy 90 ezer Kajla-jegyet váltottak a MÁV-Volán-csoport járataira.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szerint a Kajla-program azon túl, hogy kedvezményes utazást biztosít a családoknak, az aktív kikapcsolódás lehetőségét is ajánlja. A Kajla-programban országszerte 500 helyszínen lehet az útlevélbe pecsétet gyűjteni vagy arra kedvezményt kapni.

(Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Az ukrán-magyar határszakaszon 5912 ember lépett be hétfőn Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4331-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek, közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden.