A Starkoknak lesz igazuk: közeleg a tél

Lassan véget ér az elhúzódó nyár, a középtávú előrejelzések szerint ugyan a mostani hidegfront után néhány napra még visszatér a kellemes időjárás, de utána húsz fok alatti hőmérsékletre számíthatunk.

2023. október 8., 10:56

Szerző:

Az Országos Meteorológiai Intézet vasárnapi előrejelzése szerint az időjárás számunkra nem előnyösen változik: kora délutánig többnyire közepesen és erősen felhős lesz az ég, majd északkelet felől csökken a felhőzet, ugyanakkor a Dunántúlon végig felhős idő marad. Elvétve valószínű csapadék, főleg a nyugati és a keleti megyékben alakulhatnak ki záporok. Az északnyugati, északi szél időnként megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 25 fok között alakul, ami az északi tájakon már reggel, kora délelőtt beáll. Késő este 5, 15 fok valószínű.

Orvosmeteorológiai szempontból a hideg fronthatás terheli az arra érzékenyeket. A fejfájás, migrén mellett a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet. Emellett a szervezet görcskészsége erősödik, az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok, a felső légúti megbetegedések is gyakrabban jelentkezhetnek.

(Képünk illusztráció. Forrás: Pixabay)