A sötét utcákon bukdácsolnak Sopronban, mert az önkormányzat a közvilágításon spórol

Még mindig nem indították újra a teljes közvilágítást Sopronban, mert spórol a város. 

2023. november 19., 13:52

Szerző:

Már több mint egy hónapja bejelentették, de még mindig nem kapcsolták vissza teljesen a közvilágítást Sopronban. A városvezetés januárban szavazta meg, hogy a megnövekedett energiaárak miatt, spórolásból lekapcsolják a közvilágítás egy részét. Többen továbbra is arra panaszkodnak, hogy sötétek az utcák. A polgármester korábban azt nyilatkozta, az újraindítás is időigényes folyamat – számol be az RTL.

Januárban döntött úgy a város közgyűlése, hogy spórolásból lekapcsolják az utcai lámpák egy részét. A fideszes polgármester, Farkas Ciprián azonban szeptemberben bejelentette be: újraindítják a teljes közvilágítást. „A polgármester úr másfél hónappal ezelőtt nyilatkozott, hogy vissza fogják kapcsolni a közvilágítást és a buszközlekedést is helyre fogják állítani, és eltelt másfél hónap, és nem történt semmi” – nyilatkozta az RTL Híradónak Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)

Tegnap 15:49

Az elhíresült lombkoronasétány ügyét már az Európai Ügyészség vizsgálja, annak ellenére, hogy Magyarország nem tagja a szervezetnek. Az Integritás Hatóság 324 bejelentésből 40 esetben indított vizsgálatot, és 10 ügyet zárt le. 

Tegnap 15:01

Idén nyáron folyamatosan dőlnek meg az előző napi fogyasztási csúcsok, és az időjárás-előrejelzés alapján minden esély megvan arra, hogy a korábbi, 2021-es történelmi csúcsot megdöntsük – nyilatkozott a MAVIR az Economxnak.  A rekkenő hőség elviselésében fokozott szerepet kap a légkondicionálás, ám annak intenzív használata jelentős terhelést ró a magyar villamosenergia-rendszerre.