A romaügyi kormánybiztos nem hajlandó nyílt vitára az ORÖ vezetőjével

Sztojka szerint az ORÖ vezetője a baloldal embere, ezért nem vitázik vele. 

2023. augusztus 16., 15:04

Szerző:

Nyílt vitára hívta Sztojka Attila romaügyi kormánybiztost Lakatos Oszkár ORÖ-vezető, de nem hajlandó rá. Sztojka leginkább azzal érvelt, hogy szerinte Lakatos a baloldal embere – írja a Szabad Európa

Ahogy arról beszámoltunk, Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökhelyettese, Lakatos Oszkár nyílt vitára hívta nemrég Sztojka Attila romaügyi kormánybiztost. Lakatos Oszkár azután hívta nyílt vitára a romaügyi kormánybiztost, hogy a múlt héten bejelentette az Országos Roma Önkormányzat működésképtelenségét. Az ORÖ elnökhelyettese állítja: kifizették a tartozás jelentős részét, ami még a Farkas Flórián Híd a munkába világába projektje miatt keletkezett, és „Sztojka úgy csinál, mintha nem vele kötöttük volna anno részletfizetési megállapodást”. „A megállapodást ugyanis az EMMI-vel kötöttük, aminek akkor a Sztojka Attila a főosztályvezetője volt”– nyilatkozta a 168 órának Lakatos Oszkár, majd hozzátette: most a belügyminisztérium szerint azonban ezt a működési támogatásból nem tehette volna meg az ORÖ. 

Sztojka Attila romaügyi kormánybiztos Facebook oldalán válaszolt Lakatos Oszkárnak: Nem a velem való vitáról szól, de még csak nem is a cigányságról az ORÖ vezetésének viselkedése, hanem arról, hogy megmaradjon alelnöknek Lakatos Oszkár, mert így tudja kiszolgálni a baloldal igényét! A romaügyi kormánybiztos azt írja, hogy „a baloldal problémaként lát minket, szerintük csak a pörköltfőzéshez értünk sőt szerintük még csak nem is vagyunk nemzetiség, így szerintük nyugodtan beszánthatnák és sóval hinthetnék be a roma nemzetiségi önkormányzati rendszert!”

Lakatos szerint őt baloldalinak tartani több mint tévedés, „rosszindulati politikai hangulatkeltés”.

(Kiemelt képünkön: Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos beszédet mond a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)