A rezsidémon nem érinti a Hévízi Tófürdőt

Szeptember 5-től veszi kezdetét az őszi szezon a Hévízi Tófürdőn – nemrég pedig felmerült, hogy bezárhatnak ősztől tavaszig a hajdúszoboszlói fürdővel együtt.

2022. szeptember 4., 06:21

Szerző:

„Megkezdődött az őszi szezon a Hévízi Tófürdőn, ami az év 365 napján nyitva tart!” – olvasható a Tourinform Hévíz által kezelt Facebook-oldalon.

A poszt szerint szeptember 5-től kezdődik az őszi szezon a tófürdőn, aminek az esti sötétedéshez igazodva változik a nyitvatartási ideje. Hozzátették: szolgáltatásai változatlanok, sőt több alkalommal különleges programokkal is várják az érdeklődőket.

A hvg.hu megjegyzete, hogy ez azért érdekes, mert korábban Kántás Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség elnöke azt nyilatkozta, hogy a rezsi növekedése miatt akár a magyarországi fürdők fele is bezárhat ősztől tavaszig, köztük hajdúszoboszlói és a hévízi is.

A fent említett Facebook-poszt viszont ezt hazudtolja meg, vagyis (eddig) nincs tervben, hogy a Hévízi Tófürdő bezárjon.

(Fotó: Michal Fludra / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

 

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.