A rendőrség cáfolta, hogy több holttestet találtak volna a Dunában Ercsinél

2019. június 3., 14:54

Szerző:

A Magyar Nemzet több, egymástól független forrásra hivatkozva írta meg, hogy a hétvégén több holttestet találtak a Duna Ercsi alatti szakaszán.

Ezt Gál Kristóf az ORFK szóvivője azonban határozottan cáfolta a 168 Óra kérdésére.

A Korona rádió azon értesülését, mely szerint Hartánál egy holttestet emeltek ki a Dunából, a szóvivő megerősítette. Az illető azonosítása még folyamatban van, de a 24.hu úgy tudja, egy középkorú koreai férfiről van szó.

A múlt szerdai hajókatasztrófa hét áldozatát találták meg eddig. Két holttestet a Lánchíd és az Erzsébet híd között, kettőt a Nemzeti Színház közelében, kettőt a Kopaszi-gátnál, egyet pedig Budatéténynél emeltek ki a Dunából.

A Bács-Kiskun megyei Hartán a Baon.hu úgy értesült a helyiektől, hogy a holttestet egy közeli gabonaátrakó hajóállomás munkatársai találták meg hétfőn reggel 8 és 9 óra között.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.