A politikai elemző szerint a Fidesz akár 2060-ig is kormányon maradhatna

Nagy Attila Tibor politikai elemzőt kérdezte az Index Orbán Viktor szombati, kongresszusi beszédéről. Az elemző úgy fogalmazott, hogy reményei szerint a Fidesz akár 2060-ig is kormányon maradhatna.

2023. november 21., 12:16

Szerző:

„Erősen kérdéses, ha Orbán Viktor bármilyen okból kiesne a politikából, egy Orbán nélküli Fidesz képes lenne-e folytatni a sikersorozatot. Nem látni jelenleg Orbán mögött olyan politikust, aki olyan hatást tudna gyakorolni a tömegekre, mint ő” – fogalmazott a politikai elemző az Indexnek, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy Orbán Viktor pár éve érzékeltette, gondol a későbbi időkre, „elmondta, nem véletlenül vontak be a kormányzati munkába relatíve fiatal politikusokat, pont azért, ha eljön az idő, legyen, aki át tudja venni a stafétabotot. Reményei szerint a Fidesz akár 2060-ig is kormányon maradhatna, tehát akkor is, amikor ő már nem lesz kormányfő.”

A váltás ideje azonban még nem jött el szögezi le Nagy Attila Tibor elemző, hiszen Orbán Viktor már a kongresszusi beszéde elején figyelmeztette a potenciális trónkövetelőket: továbbra is a legjobb korban van, sőt, úgy tervezi, hogy 2025-re is a legjobb korban, a legjobb karban lesz. Nagy Attila Tibor elemző szerint szokatlan, hogy erről ilyen nyíltan beszélt az újraválasztott pártelnök, „üzent ezzel vélhetőleg például Lázár Jánosnak, még ha a nevét nyíltan nem is mondta ki. Ám ettől vannak érdekes jelek: számos fideszes politikus lelkesen posztolt a kongresszusról a Facebookon, vagy osztotta meg Orbán beszédének fő üzeneteit – nos, Lázár szombaton semmit sem írt saját pártja kongresszusáról, ami elgondolkodtató.”

(Kiemelt képünkön: Orbán Viktor miniszterelnök beszél a 30. Fidesz kongresszuson. Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala)