A Piros Arany és a parizer visszavág: újra beleálltak Jakab Péterbe az étkezési szokásai miatt

Dietetikai tanácsadás Szentesi Zöldi Lászlótól.

2021. július 27., 10:28

Szerző:

Ahogy arról korábban már írtunk, a Jobbik miniszterelnökjelölt-jelöltje, Jakab Péter arról posztolt a napokban, ahogy dinnyét eszik, majd kritikát fogalmaz meg a gyümölcsárak drágulása miatt. Ezt követően a kormányszóvivő, Szentkirályi Alexandra is lemásolta a Jobbik vezetőjének posztját, igaz, a drágulás kritikája kimaradt belőle. Jakab Péter étkezési szokásai másoknak is szemet szúrtak jobboldali körökben, ugyanis a politikus kedden már arról számolt be, hogy a Hír TV korábbi műsorvezetője, Szentesi Zöldi László – akivel Jakab médiatörténeti vitát folytatott a Hír TV-ben – a politikus étkezési szokásait elemezte ki hosszasan, kiemelve benne, hogy:

„ha valaki tényleg beéri Piros Arany, parizer kombinációval, pedig megtehetné, hogy normális ételeket fogyaszt, az nem szerény és szegény, hanem primitív, igénytelen ember”.

A Jobbik vezetője a kéretlen dietetikai tanácsadás után úgy zárta bejegyzését, hogy tanárként is ezt ette reggelire, és ezután is ezt fogja – mert ő ilyen. „A miniszterelnök meg azt mondta, hogy ő régen is luxusrepülővel ment focimeccsre, és most is azzal megy. Ő meg ilyen. Jövőre eldönti a nép, melyik a szimpatikusabb” – olvasható Jakab Péter bejegyzésében. A politikus azt is megjegyezte, hogy a fideszes értelmiségi vagy „micsoda” ezek szerint primitívnek gondolja azokat, akik ma Magyarországon parizert esznek.

(Kiemelt kép: Jakab Péter Facebook-oldala)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.