A Nők Lapja és a Nosalty is tiltakozik a homoszexuálisok tömegmédiából való kitiltása miatt

„Kiadónk, a Central Médiacsoport is alapvető értéknek tekinti az emberekhez, a minket körülvevő világhoz és annak minden jelenségéhez való nyitott hozzáállást.”
 

2021. június 16., 13:24

Szerző:

Újabb médiavállalat, ezúttal a Nők Lapját, 24.hu-t, a Story magazint, és például a Nosalty.hu gasztrooldalt is portfóliójában tudó Central Médiacsoport jelezte nyilvánosan, hogy „nem vállal közösséget” a kedden megszavazott T/16365. számú törvény részeként „A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény” és „A médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvény” módosításaival. A fentiek ugyanis tiltják a 18 év alattiak számára a homoszexualitás vagy a nemváltás ábrázolását a tömegmédiában, műsorokban, valamint reklámokban – írja a Media1.

„Kiadónk, a Central Médiacsoport is alapvető értéknek tekinti az emberekhez, a minket körülvevő világhoz és annak minden jelenségéhez való nyitott hozzáállást. Ez egyet jelent az elfogadással, a sokszínűség támogatásával, az emberközpontú, toleráns gondolkodásmóddal” – idézi a Media1 a receptoldalon talált közleményt.

(Kiemelt kép: 168.hu / Merész Márton)

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.