BMW-re költötte az állami támogatást a karancslapujtői Jótevők Egyesület

Pályáztunk, nyertünk – mondta az egyesület alapítója, akinek a lánya az egyesület egyik képviselője, de a BMW-t is ő vezeti.

2023. július 25., 13:25

Szerző:

A Magyar Falu Program elnevezésű állami támogatásból vásárolt használt BMW-t a karancslapujtői Jótevők Egyesület – írja a 24.hu. Az autó vételi ára ötmillió forint volt.

Botos Lajosné, az egyesület alapítója a azt mondta, soha nem gondolták volna, hogy ezzel a BMW-vel bekerülnek a médiába. „Valóban pályáztunk, ötmilliót nyertünk. Egy autókereskedőt bíztunk meg azzal, hogy megbízható, jó autót keressen nekünk, amivel ha kell, délelőtt a Balatonon, ha kell, délután már Békéscsabán is megjelenhetünk. Rengeteg rendezvényen veszünk részt, főzünk, szereplőket szállítunk, jótékonykodunk, segítünk a rászorulókon, hátrányos helyzetűeken. Van, hogy egy nap ezer adag ételt is megfőzünk” – mondta az alapító, akinek lánya, Ágnes az egyesület képviselője és a sofőr is egyben.

Ágnes szerint jól döntöttek, eszükben sincs lecserélni, mert nincs ebben semmi különös. Közölte, ők valóban határozottan Fidesz-pártiak, de elmennek segíteni ellenzéki képviselők vezette faluba is.

(Kép forrása: Pexels.com)

 

Papp László, Debrecen polgármestere nem ért egyet a kormány Versenyképes Járások programjának jelenlegi formájával, ami elvonná a településektől az iparűzési adó növekményét. A fideszes polgármester szerint a gazdag városoknak támogatni kell a szegényebb települések fejlődését, de ennek van egy egészséges határa.