A lakosság kicsit több mint negyven százaléka nem engedheti meg magának a nyaralást

A magyarok 41 százaléka nem engedheti meg magának a nyaralást, mások szerint külföldön jobban járnak, más országban olcsóbb az üdülés – derül ki az Euronews felméréséből.

2023. július 16., 20:10

Szerző:

Egyre kevesebben járnak nyaralni a magyarok közül. Az ATV cikke szerint sokan inkább félreteszik a pénzt, mivel arra számítanak, szeptembertől tovább emelkedik a rezsi ára. A lakosság több mint negyven százaléka sem belföldön, sem külföldön nem utaznak el még egy hosszú hétvégére sem. 

Az idősebbeknél még magasabb ez a szám, a nyugdíjasok hatvan százaléka nem tervez idén nyaralást, inkább az unokáikkal töltik a nyár nagy részét. 

A felmérés szerint a külföldön nyaraló magyarok 51 százaléka úgy gondolja, más országban olcsóbban kijönnek, mint idehaza.

(Kiemelt képünk: illusztráció. Emberek fürdenek a tengerben Athén közelében 2021. január 10-én. Fotó: MTI/EPA/ANA-MPA/Pantelis Saitas)

 

Órákon belül tetőzhet Budapestnél a Duna, amelynek vízszintje most 830 centiméter a fővárosnál - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.