A közmunkások nagy részét is kizárják a falusi csokból, a Miniszterelnökség becsületes magyar családokkal indokol

2019. április 14., 20:50

Szerző:

Legalább egy év folyamatos társadalombiztosítási jogviszonyt kell igazolnia mindenkinek, aki falusi csokot igényel, ami azt jelenti, hogy a munkanélkülieken kívül a közmunkások nagy része sem élhet a lehetőséggel – derül ki az RTL Klub Híradójának a riportjából. Ez kézszer annyi, mint amennyit a csokhoz jelenleg elvárnak, ami pedig a folyamatos munkaviszonyt illeti, kétgyermekes családoknak egy évet, háromgyermekeseknek két évet kell igazolniuk. 

A Miniszterelnökség a szigorítást azzal indokolta, hogy „becsületes magyar családok” élhessenek a lehetőséggel.

„A falusi csok célja, hogy becsületes magyar családok élhessenek az otthonteremtésüket segítő lehetőséggel, a tisztességtelen szándékúak pedig ne tudjanak visszaélni vele”

– írta Gulyás Gergely tárcája válaszul az RTL Klub Híradójának a kérdéseire.

A falusi csokot 2019. július 1-től 2022. június 30-ig lehet igényelni vásárlásra, korszerűsítésre és bővítésre is. Korszerűsítésre minden igénylő az összeg felét lehet kérheti.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.