A kormánypárti szavazók 45 százaléka tartja nagyhatalmi agressziónak az orosz inváziót

A magyarok többsége, pártállástól függetlenül, feltétel nélkül befogadná a menekülteket.

2022. február 27., 21:21

Szerző:

A kormánypárti szavazók 45 százaléka tartja nagyhatalmi agressziónak az orosz inváziót. Fele olyan arányban, mint az ellenzékiek – a Pulzus Kutató friss, reprezentatív felmérése szerint, amelyet az RTL Híradóval osztottak meg.

A Fidesz-KDNP szimpatizánsainak negyede viszont úgy gondolja, a háború az Ukrajnában élő orosz nemzetiség védelmét szolgálja. A magyarok többsége, pártállástól függetlenül, feltétel nélkül befogadná a menekülteket.


(Ukrajnából érkező menekültek a záhoni művelődési házban 2022. február 25-én. Fotó: Dimény András / 168.hu)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.