A kormány számít a nyugdíjas katonákra

A kormány különösen fontosnak tartja a haderő fejlesztését, a honvédség megerősítését, katonáink megbecsülését, és ebben a feladatban számít a nyugdíjas katonák egy életen át felhalmozott, megszerzett szakmai tapasztalatára is – mondta a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos vasárnap a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

2023. február 26., 10:45

Szerző:

Nyitrai Zsolt közölte: országjárásba kezdenek, amelyen az obsitosok tájékoztatást kapnak a jövő terveiről, illetve ők is elmondhatják a véleményüket. Ezeken a szakmai, bajtársi találkozókon részt vesz a Honvédelmi Minisztérium és a vezérkar vezetése is.

„Hazánkban közel 40 ezer nyugdíjas katona, obsitos él” – mondta. Nyitrai Zsolt emlékeztetett, több mint egy éve tört ki a háború a szomszédban. „Magyarország a béke pártján áll. A békéhez azonban erő kell” – fogalmazott. 

A videóban Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter arról beszélt, a magyar nyugdíjas katonák olyan magyar hazafiak, akik egész életüket a haza védelmére szentelték. 

Több ezren vannak az országban, akik azzal kelnek és fekszenek, hogy mi van a szeretett hadseregükkel, mi történik a haderőfejlesztéssel, hogyan gondoskodunk a magyar emberek biztonságáról és hogyan folytatjuk azt a munkát, amit ők kezdtek el évekkel, évtizedekkel ezelőtt - mondta miniszter. 

Ezért is tartotta fontosnak, hogy elmenjen arra a fórumra, ahol sok száz ilyen magyar honvéddel találkozhat és beszámolhat nekik arról, hogy milyen munkát végez a generáció, amely átvette tőlük ezt a munkát – tette hozzá. 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf köszöntetet mondva a nyugdíjas katonáknak az elkötelezett szolgálatért, úgy fogalmazott: „köszönjük, hogy egy alapot építettek, amit most a mai generáció tovább tud vinni a magyar emberek biztonsága érdekében, mert a szomszédos háborúban is Magyarország a béke álláspontján áll. De ahhoz, hogy ezt a békét el tudjuk érni, erő kell”. 

A videóban Galló István nyugállományú ezredes azt mondta: ezek a találkozók azért hasznosak alapvetően, mert „egy katona egész életében katona marad, és azt mindig kötelezi az esküje, és ha ehhez híven teszi a dolgát, akkor ehhez muníció szükséges, amit ilyen rendezvényeken kaphat meg az ember”.

(Kiemelt képünk illusztráció: Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (b) és Nyitrai Zsolt kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztos a szerződéses határvadászok toborzásáról, képzéséről, a bevándorlási és migrációs problémákról a minisztériumban tartott sajtótájékoztatón 2022. augusztus 4-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

15:38

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.