A Jobbik alapító tagja volt az MTVA hírhamisító vezérigazgatója

2019. január 16., 10:25

Szerző:

Papp Dániel, az MTVA megbízott vezérigazgatója volt a Jobbik első gazdasági igazgatója, és a párt egyik alapító tagja – írja a Népszava. Szabó Gábor jobbikos pártigazgató megerősítette az információt.

Szabó elmondta, hogy a Jobbik 2003-ban alakult párttá, a tizennégy alapító közül Papp  látszott a legalkalmasabbnak arra, hogy betöltse a gazdasági igazgatói tisztséget. Ekkoriban alakították ki a kabinetrendszert, Pappot a gazdasági igazgatói poszt mellett a médiaügyi kabinet vezetésével is megbízták.

Szabó elmondása szerint Papp nem egészen fél év után, 2004 márciusában leköszönt tisztségéről. Életrajza szerint 2004-től a Magyar Televízió Budapesti Regionális Stúdiójának szerkesztő-riportereként dolgozott.

– Abbahagyta a politikai pályát, még mielőtt igazán elkezdte volna

– mondta Szabó.

Papp Dániel
Fotó: MTVA

Papp az az újságíró, akit jogerős bírósági ítélet szerint lehet hírhamisítónak nevezni egy 2011-es riport után, amelyet úgy készített el, hogy azt sugallja, Daniel-Cohn-Bendit az 1968-as franciaországi diáklázadások egyik vezetője, az EP zöldpárti frakciójának a vezetője az ő kérdése nyomán hagyott ott egy sajtótájékoztatót. Emiatt az Index nevezte hírhamisítónak Papp Dánielt, aki perelt, de veszített. Az MTVA hír- és hírháttér-főszerkesztősége később az ő irányítása alatt retusálta ki Lomnici Zoltán arcát egy Tőkés Lászlóval készített televíziós interjú alatt. 

A rabszolgatörvény jogellenes elfogadása után demonstrációk kezdődtek, a tüntetések egyik fontos helyszíne lett a MTVa Kunigunda úti székháza. Decemberben ellenzéki képviselők mentek be az épületbe, ahol öt pontos követelésüket akarták felolvasni. Most hétfőn Szél Bernadett és Hadházy Ákos ment vissza, akik azóta is arra várnak az épületben, hogy az MTVA hírhamisító vezérigazgatója érdemben tárgyaljon velük

12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.